Eu cu cine …. Votez?!?!?!?!!

Posted: 26th noiembrie 2008 by nerviimei in Metamorfoze

Cantecel despre politicianul roman

se apropie cu pasi vioi alegerile. pe toate posturile de televiziune apar politicieni care, asa cum ne-au obisnuit, in preajma alegerilor ne ametesc cu discursuri populiste si cu promisiuni ambalate frumos precum ciocolata de pe rafturile hypermarketurilor in apropierea Craciunului.

latinul avea o vorba :

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!

asa cum spuneau ei acum cateva mii de ani , asa face si politicianul autohton. scoate pe gura lui vorbe mestesugite, in prealabil, cu grija, vorbe care sa aduca speranta in inima plebei intr-o viata mai buna, mai linistita, mai frumoasa, iar cand se vede cu ciolanul in farfurie, roade si zgarciul de pe el. pe acesti politicieni ii avem cu ei defilam.

cel mai revoltator este un alt aspect, mai putin cunoscut de marea majoriate a alegatorilor, anume faptul ca ei, politicienii/candidatii, in direct pe posturile de televiziune se fac albie de porci, iar in pauzele de publicitate si dupa emisiune schimba amabilitati, ies la mese impreuna, joaca glof..sau se duc la vanatoare de mistreti prin codrii patriei.

recunosc cu mana pe inima ca nu sunt un cetatean model in ceea ce priveste actul votarii. de fiecare data cand au fost alegeri mi-am propus sa ma duc la vot, dar mereu am gasit ceva muuuult mai important de facut decat sa ma duc sa caut sectia de votare, sa gasesc comisia la care sunt repartizat s.a.m.d.

dar, pentru prima data in Romania vor fi contorizate si voturile in alb.

ce sunt voturile in alb? voturile in alb sunt o forma de protest a alegatorilor fata de clasa politica.

voi sunteti multumiti de ce fac politicienii pentru voi? eu unul nu sunt multumit, motiv pentru care, daca voi reusi sa ma mobilizez si sa ma inarmez cu nervi de otel pentru a da piept cu birocratia “procesului de votare”,voi depune in urna doua buletine de vot fara nici o stampila pe ele: VOI VOTA IN ALB!

m-am saturat de aceasta clasa politica. sunt constient ca nu se va schimba peste noapte, dar cum speranta moare ultima…. eu mai astept si…….. mai sper!

 1. CAnnabYS spune:

  Acest vot in alb e un mare risc. Sa presupunem ca la deschiderea urnelor pentru numararea voturilor cineva pune stampila “unde trebuie” pe votul meu alb … asa ajung sa-i “votez” pe cei care nu ar fi trebuit in veci sa-i votez (care ar recurge chiar si la asa ceva) …

  Daca “votul in alb” inseamna boicotarea alegerilor eu va propun sa puneti stampila oriunde, in afara vreunei casutze. Asa vei fi sigur ca nu o sa voteze altcineva pentru tine.

 2. domnulk spune:

  da Bogdane, dar asa , doar anulezi votul…
  Votul in alb reprezinta o forma de protest recunoscuta international.
  Oricum, daca vor sa puna voturi stampilate in urne, vin cu ele intr-un logan van si le varsa acolo in urna.

 3. Aschiutsa spune:

  Atunci n-ar fi mai simplu sa nu te duci la vot?

 4. domnulk spune:

  nu… vreau sa protestez!!!!

 5. Aschiutsa spune:

  Si cum o sa faci asta?

*