Portretul regăţeanului

Posted: 28th noiembrie 2008 by nerviimei in Metamorfoze

Bucuresteanul este un locuitor al acestei tari, dar nu unul oarecare.

bucuresteanul nu poate fi comparat cu galateanul, clujeanul, craioveanul, etc. acest individ este o specie  aparte. asa cum vaticanul este un stat in stat, asa si bucuresteanul este un locuitor al locuitorilor acestei tari preaminunate.

Se ia una bucata om de catatenie romana cu mosi si stramosi nascuti si crescuti in zona munteniei. se pune intr-o oala de nesimitre la marinat. dupa cateva zile se scurge zeama de nesimtire ce-a mai ramas si se aduga un kilogram de indiferenta si circa un litru de ipocrizie, apoi se pun pe argaz al foc mic. dupa ce compozitia da in clocot se asezoneaza din belsug cu infatuare, se mai pune o lingura de rautate, necinste si  aroganta. se ia de pe foc si se lasa la racit.dupa ce ajunge la temperatura camerei se taie felii si se rade pe deasupra îngălare cat cuprinde.

mai pe scurt, ca nici eu nu cred ca, in locul vostru fiind, as intelege ceva din ce-am incercat sa descriu mai sus: Bucuresteanu/Regateanul este un cocktail realizat din suma tuturor defectelor regasite la specia umana si nu numai umana…..

  1. Viorel spune:

    Intoatdeauna Bucurestiul este murdar. MA uit pe strada si vad diverse personaje care se incadreaza perfect in profilul descris de tine, cum cu nonsalantza isi varsa pe strada din buzunare sau de pe buze mizeriile. Si ma uit cu atentie si realizez cat de departe sunt de mine – dupa accente, dupa felul in care arata, dupa numarul masinii din care arunca mucul de tigare- si constat. Cei mai multi bucuresteni nu sunt de fapt din Bucuresti. Sunt straini de import, luati la duzina cu rata sau cu trenul, fara sortare prealabila, si care cu un dispret suveran pangaresc strazile orasului ca mai apoi tot ei sa se planga de mizeria pe care o gasesc.
    Ei sunt cei care imi strica ziua cu injuraturile, cu muzica lor, cu mirosul de ceapa, cu stilul zmeesc de condus, sunt cei pe care ii gasesc bagandu-se in fata mea la orice coada mai lunga de 5 persoane. Iar daca indraznesc sa le spun ca nu e bine ce fac, tot ei sunt cei care ma categorisesc de bucurestean nesimtit, tzigan prin natura, amestecatura fecaloida de caractere infecte. Si ma gandesc, dupa ura cu care imi arunca toate astea, ca probabil au mare dreptate.

*